Tennisclub Olympia op kerstuitstap

Zaterdag zorgde het bestuur van de tennisclub in Merksem voor een goed idee: een busreis naar de bekende kerstmarkt in Dordrecht Nederland.

ecoolen

Bijna de hele 'Dordse' binnenstad is omgetoverd tot een kerstmarkt met allerlei kraampjes. Voor ieder wat wils en de nodige sfeer was er ook met een fanfare. Het werd genieten ondanks de bittere koude wind.

Uiteraard zorgde dit 'af en toe' voor een noodgedwongen zoektocht naar een warm plaatsje in de volle drankgelegenheden. Voeten en handen warmen met een (warme) choco of glühwein was de bedoeling.

Buiten het kerstmarktgedrang is deze binnenstad zo mooi met de trapgevelhuisjes en winkeltjes op mensenmaat, zodat een volgend zomerbezoek op ieders verlanglijstje staat. Zalige terrasjes rond de haven en kanaaltjes, tot rust komen op amper een uurtje rijden van onze stad.

Na deze geslaagde daguitstap zochten de deelnemers, moe van het 'slenteren en shoppen' de warme autobus op voor de terugreis.

Auteur: Elly Follez

Dit artikel werd geschreven door een burger en kadert in het project 'Burgerjournalistiek'. Wil je ook graag artikeltjes schrijven? Lees dan het artikel over dit project.

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio