Maak kennis met het Reigersbos!

Zondag 21 december kan je samen met een natuurgids op stap in het Reigersbos. Frans Janssens wacht de geïnteresseerde wandelaars op om 14u achter de kerk in de Schouwvegersstraat, 2040 in Berendrecht.

ecoolen

Het Reigersbos heeft een oppervlakte van +/- 4,3 ha. Tot voor kort nestelden zich hier één van de belangrijkste reigerskolonies van België. Door de aanleg van een afwateringssloot dwars doorheen het domein werd de waterhuishouding verstoord. Samen met de omliggende gebieden is het domein bijzonder waardevol als broedplaats voor de blauwe reiger. Nu er in de onmiddellijke omgeving minder voedsel te vinden is blijken de reigers zich aangepast te hebben aan de nieuwe toestand.

De reigers nestelen in de kruinen van de eeuwenoude eiken. Het kasteel en het bos, vroeger gekend als "De Ster" kregen door de talrijke aanwezigheid van de reigers stilaan een andere naam. Reigerhof werd Reigersbos en de Olmendreef die door het domein loopt kreeg als officiële benaming "Reigersbosdreef. Reigers zijn de eersten om in het voorjaar naar onze streken te komen, zij zijn ook bij de eersten om ons weer te verlaten. Reeds einde juli, begin augustus trekken de eerste reigers reeds weg. Maar elk jaar ontmoeten wij nog reigers in het najaar en zelfs in de winter.

Zeker een aanrader! Iedereen is weer van harte welkom! De wandeling duurt 2 à 3 uur, deelname gratis en inschrijven is niet nodig! Wat je zeker niet mag vergeten zijn stevige schoenen!

Organisatie: "Natuurgidsen regio Kalmthout". Onze "Wandelkalender 2008 - 2009" en nog veel meer informatie kan je hier vinden.

Info en auteur: Chris Vander Sypt 03 666 48 03 chrisvandersypt@skynet.be

Dit artikel werd geschreven door een burger en kadert in het project 'Burgerjournalistiek'. Wil je ook graag artikeltjes schrijven? Lees dan het artikel over dit project.

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio