Waarom vertrekken alle cafés uit Lillo?

Waarom vertrekken alle cafés uit Lillo?

Waarom vertrekken alle cafés uit Lillo?

Print
Berendrecht-Zandvliet-Lillo - December wordt een slechte maand voor de horeca in Lillo. Twee weken geleden trok Linda De Clercq de deur dicht van café-restaurant Louwke van ’t Licht. Dit weekend tapte Peter Verrijdt zijn laatste pint in café In de Seeven Saeligheeden aan de Havenmarkt.


Komt u weleens in Lillo en wat trekt u zo aan in het noordelijke Scheldedorpje? Post dan uw reactie, een selectie leest u morgen in de krant.

Wie in het Scheldedorpje nog een frisse pint wil pakken of een hap wil eten, heeft niet veel keuze meer. Alleen ’t Pleintje en De Lindeloo blijven over. Dat komt omdat ook In de Seeven Saeligheeden, de enige bruine kroeg in Lillo, zijn deuren zondag heeft gesloten.

Overzetboot

“Vanaf het moment dat de overzetboot naar Doel stopt met varen 's avonds en in de wintermaanden blijft het in Lillo opvallend stil. ’s Zondags na de mis heb je natuurlijk de kerkgangers, maar daar kan je geen café van draaiende houden”, weet Peter intussen uit ervaring.

Ook de economische crisis die zich laat voelen in de haven, heeft gevolgen voor het caféleven van Lillo. “Daar komt nog bij dat dit café een tijdje geleden is overgenomen door een brouwerij. Die stelt zo’n hoge eisen dat openhouden bijna onmogelijk wordt”, vertelt Peter Verrijdt.

Toekomst

De andere horecazaken in Lillo zien de toekomst minder somber in. “De cafés die nu sluiten, krijgen later toch weer andere uitbaters”, klinkt het daar.

Lichtpuntje is natuurlijk De Boerenpan, die zopas de nodige vergunningen kreeg om het café-restaurant te herinrichten. Binnen enkele maanden krijgt Lillo er dan een vernieuwde horecazaak bij.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio