Sonck trapte Marcos Camozzato bewust het terrein af

Wesley Sonck trapte tijdens de topper Club-Standard verdediger Marcos Camozzato langs achter op de enkel. Uit de herhaling van de beelden blijkt duidelijk dat hij dat bewust deed, en dat was ook de mening van voetbalanalist Franky Van der Elst en van scheidsrechtersbaas Robert Jeurissen.

ghouben

Het is nog wachten op definitief nieuws over de blessure van Marcos, een eerste onderzoek in het ziekenhuis van Brugge toonde een zware enkelverzwikking. Er zou een intern enkelbeentje afgescheurd zijn. Moest dit het geval zijn, dan zit er voor Marcos niets anders op dan te rusten, een operatie helpt niet. De Braziliaanse verdediger zou na de winterstop weer fit zijn.

"Zondermeer rood"

"Dit was rood. En Sonck is zich volgens mij wel degelijk bewust van zijn actie", zei Franky Van der Elst zondagavond in Studio 1. Ook voetbaljournalist Filip Joos en Robert Jeurissen knikten instemmend. De herhaling van de camerabeelden van bovenaf toont dat een verbeten Sonck zijn been bewust strekt om achter op de enkel van Marcos te kunnen trappen.

Meer voetbalnieuws