Mensen in armoede tonen foto's

In de Lierse bibliotheek loopt van 17 december tot 5 januari de fototentoonstelling Kunstproeven. De foto’s werden gemaakt door mensen die in armoede leven.

jvandermosten

“Kunstproeven maakt cultuur toegankelijker voor iedereen. Ons Gedacht, een vereniging waar armen het woord nemen, verlaagde vorig jaar de drempel van het cultureel aanbod in Lier. Mensen in armoede konden een heel jaar lang proeven van toneel, musea, plaatselijke kunstenaars en filmavonden. Het project Kunstproeven is nog steeds in volle bloei”, zegt Jenne Meyvis van Ons Gedacht.

Vormingplus regio Mechelen is een van de partners in het project. “Dit najaar organiseerden we een cursus digitale fotografie voor de deelnemers van Kunstproeven. Het resultaat is een fototentoonstelling in de bibliotheek in Lier. Het experiment onder leiding van beroepsfotografen leverde knap werk op. In februari laten we een nieuwe groep van digitale fotografie proeven. Enthousiastelingen kunnen daarna doorstromen naar de cursus fotobewerking in Lier”, zegt Hilde Mariën van Vormingplus regio Mechelen.

Meer info: 015-43.21.20 of hilde.marien@vormingplus.beMeer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio