Hugo Broos trainer van het Griekse Panserraikos

Hugo Broos gaat het Griekse Panserraikos trainen. Gisteravond laat werden normaal gezien de laatste details uitgewerkt.

ghouben

Hugo Broos verbleef het voorbije weekend in Griekenland, waar hij onderhandelde met de eersteklasser Panserraikos. “Eén van de discussiepunten die nog op tafel liggen, is de duur van de overeenkomst”, meldde Broos gisteren vanuit Athene, waar hij de competitiematch Panathinaikos - Panserraikos bijwoonde. Broos verkiest een contract tot het einde van het seizoen, met optie. “Ik wil toch graag een beetje de kat uit de boom kijken.” De club zelf ziet hem liever onmiddellijk voor anderhalf jaar tekenen.

Geduld op

Panserraikos strijdt momenteel tegen de degradatie en heeft enkele spelers in de rangen die in het verleden in ons land rondliepen, met name Sambego Bangoura, Ninoslav Milenkovic en Mamar Mamouni. Dat de 56-jarige Broos overweegt in zee te gaan met een bescheiden Griekse club, toont aan dat zijn geduld stilaan opgebruikt is.

“Wat wil je? Ik ben nu negen maanden werkloos, dat is heel lang. Ik voel dat het heel moeilijk wordt om een Belgische club te vinden. Maandag of dinsdag valt de beslissing over Panserraikos.”

3-0 klop

Panserraikos staat momenteel op een na laatste in de Griekse eerste klasse met negen punten uit veertien matchen. Gisteren zag Broos zijn toekomstige ploeg met 3-0 zag verliezen van Panathinaikos. Hugo Broos werd in februari ontslagen bij Genk. Eerder was hij coach bij RWDM, Club Brugge, Moeskroen en Anderlecht. Hij werd drie keer kampioen en vier keer trainer van het jaar.

Meer voetbalnieuws