Vervalsers parkeerkaarten voor rechter

Negentien mensen die werden betrapt op het gebruik van een vervalste parkeerkaart voor mindervaliden, moeten vandaag maandag voor de rechter in Dendermonde verschijnen. De beklaagden riskeren maximaal vijf jaar cel en boetes tot 5.500 euro.

Mensen met een handicap hebben vaak moeite om een parkeerplaats te vinden. Geregeld zijn de voor hen voorbehouden plekken ingenomen door andere chauffeurs, die geen nodige blauwe vergunningskaart hebben. In Aalst bleek dat mindervaliden het nog lastiger hebben. Tijdens parkeercontroles de voorbije maanden bleek dat nogal wat automobilisten die speciale parkeerkaarten hadden nagemaakt.

Familieleden

Bij sommige chauffeurs ging het om eenvoudige kopieën, anderen hadden heel wat energie gestoken in hun vervalsing. Vaak ging het om dubbels van kaarten waarbij de eigenaar zich van geen kwaad bewust was. Maar er zijn ook rechtmatige eigenaars die familieleden of vrienden laten profiteren van het gratis en dichtbij parkeren. Sommige zondaars maakten al jaren gebruik van hun kaart.

Omdat het om werkelijk asociale misdrijven gaat, heeft het parket van Dendermonde alle betrapte vervalsers vandaag voor de rechtbank gedaagd. ”En ook in de toekomst zal dat steevast gebeuren”, benadrukt procureur Antoon Schotsaert. ”De kaarten worden sowieso in beslag genomen. Bij veroordeling riskeren de overtreders celstraffen van één maand tot vijf jaar. De boetes lopen op tot 5.500 euro.”

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio