Beveren omarmt vriesweer

Op de Grote Markt van Beveren is zaterdagavond de ijspiste geopend onder ideale weersomstandigheden. Het is al het zevende jaar dat de Beverenaars zich op glad ijs kunnen wagen. De organisatoren willen dit jaar de kaap van 100.000 bezoekers overschrijden.

Bezoekers

De voorbije jaren verbeterde de Beverse ijspiste jaar na jaar haar aantal bezoekers. “Als we er dit jaar iets meer dan 15.400 halen, dan overschrijden we de kaap van de 100.000 bezoekers in zeven jaar tijd”, blikt schepen van Feestelijkheden Raf Van Roeyen (CD&V) vooruit. Tijdens zijn openingstoespraak kon hij het niet laten om naar buurstad Sint-Niklaas te verwijzen, waar het Waasland Shopping Center dit jaar met een binnenpiste in kunststof uitpakt.

Chalet

“Een van onze troeven is het chalet Den Uitschuiver. Daar kunnen de schaatsers zich opwarmen, want voor het schaatsen zelf vrezen zij de koude niet. Wij blijven ervoor opteren om in open lucht te schaatsen. Het voornaamste compliment voor ons is wel dat heel wat mensen van buiten de gemeente de weg naar onze schaats­piste vinden”, aldus Van Roeyen.

Receptie

Deze week staat de ijspiste overdag vooral ter beschikking van de scholen. Er worden meer dan 3.000 scholieren verwacht. Volgende week staat in het teken van het Music for Life-schaatsen van Studio Brussel. De activiteiten van Speelplein Bartje en KSK Beveren blijven ongetwijfeld blikvangers. Schaatsliefhebbers kunnen op het ijs terecht tot en met 4 januari 2009. Tussen 16 en 18u wordt het evenement dan afgesloten met de inmiddels traditioneel geworden nieuwjaarsreceptie.

Mobiliteit en haven

MEER NIEUWS UIT HET WAASLAND

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio