“Niet iedereen weet wat komt”

Exact honderd Rumstse fietsers trotseerden zaterdagnamiddag de barre koude om te protesteren tegen de mogelijke komst van shoppingcenter De Klamp in Boom. De organisatoren van Actief Terhagen beloven nog twee acties vooraleer het openbaar onderzoek afloopt.

De aankondiging dat buurgemeente Boom aan de A12 een groots koopcentrum wil bouwen, stuit op protest in de buurgemeenten. Actief Terhagen neemt hierin het voortouw. De bewoners vrezen een constante hinder van verkeer met nadelige invloeden op het vlak van milieu, plaatselijke handel en verkeersveiligheid.

Vorige zaterdag organiseerde het dorpscomité Actief Terhagen een protestfietstocht tegen de plannen. Ondanks de barre winterkou daagden toch honderd moedigen op om hun ongenoegen kenbaar te maken. Opvallend was dat van zowat alle politieke partijen een of meerdere personen meereden. Onderweg werden rondjes gereden op de rotondes tussen Rumst en Boom. Het zorgde meteen voor lange files in de Kapelstraat en verderop.

“Dit duurt maar eventjes maar vergeet niet dat dit is wat jullie te wachten staat als De Klamp er komt”, verkondigde Michel De Paepe via megafoons die op een auto waren gemonteerd. De rit duurde ruim twee uur en was vooral ludiek opgevat. “Het openbaar onderzoek loopt tot 22 januari”, zegt De Paepe. “Voor het zover is, plannen we nog twee gelijkaardige acties. Hopelijk krijgen we ook in Boom een aantal mensen mee gemotiveerd want blijkbaar weet nog niet iedereen wat hen te wachten staat.”

www.actiefterhagen.be

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio