Gymcentrum aan de Kerkstraat moet dicht

Het Gymcentrum aan de Kerkstraat moet dicht. Dat is slecht nieuws voor negen scholen en talrijke verenigingen in de buurt. Het wijkcomité Willibrordus en politica Nahima Lanjri (CD&V) vragen schepen van Onderwijs Robert Voorhamme (sp.a) om de trein te stoppen.

Het Gymcentrum in de Kerkstraat wordt tijdens de school­uren bezocht door negen scholen, die er samen 33 uren les verzorgen. Jespo (Kindervreugd) vult er naschools 32 uren, onder meer met kleuterturnen. Er huist een circusschool en ook de Willibies, een jeugdbasketbalploegje, gebruiken er de kleedkamers.

“Het zou spijtig zijn dat de Gymzaal wordt gesloten”, vindt Lanjri. “Het voorstel dat ik vanavond in de gemeenteraad verdedig, is om er een polyvalente zaal van te maken, waarin ook de senioren- en de wijkwerking een plaats hebben. Het wijkcomité wil hierin verantwoordelijkheid nemen. De stad zou ten minste alternatieven moeten voorstellen”, zegt ze.

“We weten dat de zaal belangrijk is voor de buurt”, reageert schepen Voorhamme. “Maar de kosten voor het herstel lopen te hoog op. Als we de zaal weer in orde zouden brengen, dan nog kan ze nooit voldoen aan alle veiligheidsvoorschriften. We hebben oplossingen gezocht voor de scholen en nadien heeft de sportdienst gekeken naar de buitenschoolse activiteiten. Die kunnen elders terecht. We zetten niemand op straat.”

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio