Bewoners Bloemfonteinstraat klagen modder aan

De bewoners van de Bloemfonteinstraat en de Elfnovemberlaan klagen aan dat een aannemer, die grond stockeert in de straat, vuil achterlaat. Er was afgesproken dat hij de straat twee keer per week zou opkuisen, maar dat gebeurt niet volgens de buurt.

Er heerst een grote bedrijvigheid in de Bloemfonteinstraat en de Elfnovemberlaan. Niet alleen bouwt een aannemer er nieuwe woningen, elke dag voeren vrachtwagens er grond af en aan. Die komt van de werkzaamheden van de Gasstraat en de Korte Albertstraat.

“Dat zorgt voor overlast”, vertelt bewoner Rob Druyts. “Als het regent, wordt dat slijk en als het droog is, vliegt er fijn stof rond. Als het vriest, is het heel gevaarlijk. Er zijn al mensen gevallen. Bovendien parkeren er trucks die al om 4u ’s nachts staan warm te draaien.”

Volgens de buurt was afgesproken dat de aannemer de straat twee keer per week zou opkuisen, maar dat gebeurt niet. “We hebben dat gemeld aan de stad en die zou na een coördinatie-vergadering met de verscheidene aannemers een bewonersbrief bussen. Die hebben we nooit gehad.”

De communicatiedienst belooft om de aannemers te wijzen op hun verantwoordelijkheden. Voor de vrachtwagens wordt onderzocht of ze ook een andere route kunnen nemen. Begin januari volgt een bewonersvergadering.

Meer nieuws uit de Kempen

DOEN! in de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio