Oostenrijk kreunt onder de sneeuw

Afgelopen week heeft het hevig gesneeuwd in de Oostenrijkse deelstaten Karinthië en Tirol. Naar schatting 4.000 gezinnen zitten zonder stroom. Volgens de Oostenrijkse meteorologische dienst heeft er de laatste 150 jaar nog nooit zoveel sneeuw gelegen in deze gebieden. Op sommige plaatsen ligt er al meer dan 2 meter.

kscherpenberg

De onophoudelijke sneeuwval veroorzaakte veel hinder. Gisteren bleven alle scholen in Oost-Tirol noodgedwongen dicht, verschillende straten werden afgesloten, bomen en elektriciteitsmasten knakten onder het gewicht van de sneeuw en huiseigenaars kropen met schop en bezem het dak op om instortingsgevaar te voorkomen. De wegen in de meeste bergdorpen werden met zwaar materiaal vrijgemaakt, maar daarbuiten is verkeer zo goed als onmogelijk.

Daklawine

Gisterenmorgen vond er in het stadje Lienz een daklawine plaats. Het was niet meteen duidelijk of er mensen onder de sneeuwmassa waren terechtgekomen. Na uren zoeken konden reddingswerkers bevestigen dat er geen slachtoffers waren.

"Het einde is nog niet in zicht. In de komende dagen zou er nog zeker 70cm bij komen", zegt de Vlaamse Greet Nelissen die samen met haar partner Ruben Baekelandt in Karinthië Gasthof Fernsicht uitbaat

.

Skireizen

Pechverhelpingorganisaties Europ Assistance en VAB hebben tot dusver geen meldingen gekregen van landgenoten die ingesneeuwd zaten. En volgens touroperators neckermann en Jetair stelt er zich nog geen probleem voor wintersportvakanties omdat het skiseizoen pas na Kerstmis echt van start gaan.

Vastgoed

Jobs in de regio