Gemeente Duffel grijpt naast provincieweg

Het Vlaams Gewest heeft beslist om de volledige N14 van de provincie over te nemen. Dat gebeurt tegen het advies van het gemeentebestuur, dat een deel van deze weg graag zelf had overgenomen.

De N14 op Duffels grondgebied behelst de Mechelsebaan, Onze-Lieve-Vrouwlaan, Kiliaanstraat, G. Van der Lindenlaan en Liersesteenweg. De provincie wil deze weg aan het Vlaams Gewest overgedragen. De gemeente ging met de overdracht akkoord, behalve voor het deel tussen de rotonde aan de Lintsesteenweg en het kruispunt aan de Mechelsebaan.

“Gelukkig heeft minister Hilde Crevits (CD&V) het advies van Duffel niet gevolgd of de Duffelse bevolking had moeten opdraaien voor alle toekomstige kosten aan de Netebrug. Totaal verkeerdelijk ging het schepencollege er immers van uit dat de brug eigendom was en zou blijven van Waterwegen en Zeekanaal en Duffel dus uitsluitend zou moeten instaan voor het onderhoud van het wegdek”, zegt LDD-voorzitter Guy De Wilder.

“Het is de provincie die ons over de eigendom van de Netebrug verkeerd heeft ingelicht. Hoe dan ook blijf ik erbij dat een overname van dit stuk van de N14 voor onze inwoners een goede zaak was geweest, zeker op het vlak van de dienstverlening. Ik denk dan bijvoorbeeld aan het groenonderhoud langs de N14 in de zomer en het strooien van strooizout in de winter. De N14 is nu de minst goed onderhouden weg op ons grondgebied”, reageert schepen van Openbare Werken Luc Wuyts (CD&V).

Chris VAN ROMPAEYMeer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio