Stad Antwerpen verhoogt eindejaarspremie ambtenaren

De eindejaarspremie van Antwerpse stadsambtenaren wordt tegen 2013 verhoogd tot 650 euro. Het schepencollege keurde die maatregel goed in de hoop dat het kan zorgen voor sociale vrede in de stad.

ikerremans

Enkele weken geleden legde het Antwerpse stadspersoneel nog een tijdje het werk neer. Deze week zaten vakbonden en de stad Antwerpen aan tafel om het sectoraal akkoord voor gemeentepersoneel te bespreken. Dat werd op Vlaams niveau afgesloten.

Rechtspositieregeling

Naast de stijging van de eindejaarspremie, werd daarin ook de rechtspositieregeling van de stad Antwerpen goedgekeurd. Daardoor worden de arbeidsvoorwaarden voor ambtenaren de volgende jaren vastgelegd.

Vakbonden en de stad zullen later opnieuw samenkomen om de rest van het sectoraal akkoord te bespreken. Schepen van Personeel Marc Van Peel (CD&V) hoopt dat die gesprekken tot een overeenkomst leiden en dat stakingen in de toekomst niet meer voorvallen.

Van Peel vermoedt dat er nog discussie kan ontstaan over de rechtspositieregeling. Volgens de stad is de goedkeuring ervan wel een goede zaak. Het is een goede stap in de richting van duidelijkheid over de arbeidsvoorwaarden.

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio