Lhermitte verontschuldigt zich (audio + poll)

Op het proces-Lhermitte in het assisenhof van Nijvel heeft Geneviève Lhermitte haar verontschuldigingen aangeboden aan haar man, aan dokter Schaar en aan de hele Belgische en Marrokaanse bevolking.

jrosquin

Opvallend waren vooral haar excuses aan echtgenoot Bouchaïb Moqadem en de inwonende dokter Schaar. Enkele dagen geleden beschuldigde Lhermitte haar man en dokter Schaar nog omdat ze haar tot de wanhoopsdaad gedreven zouden hebben.

Grootvader

"Ik ben me er van bewust dat ook dokter Schaar lijdt, omdat hij zich beschouwde als de grootvader en de peter van de kinderen", verklaarde de vrouw vandaag.

Ook aan de Belgische en Marokkaanse bevolking en zelfs aan de hele wereld bood Lhermitte haar verontschuldigingen aan. "Ik zal dit lijden tot het einde van mijn dagen meedragen."

Verbod

Eerder op de dag kwamen de zussen van de beklaagde aan het woord. Zij vertelden dat zij hun zus maar zelden zagen omdat haar man, Bouchaïb Moqadem Lhermitte verbod gaf om nog contact te hebben met haar familie.

Geneviève moest telkens in het geniep afspreken met haar zussen Catherine en Mireille. We weinige keren dat zij hen kon ontmoeten was wanneer Moqadem in het buitenland zat.


Beluister hier het audioverslag van onze correspondent Thierry Goeman:


Volgens Catherine, de zus die Geneviève nog het vaakst zag, was ze altijd blij om haar te zien maar oogde ze depressief en oververmoeid omdat ze er in de opvoeding van de vijf kinderen alleen voor stond.

In de namiddag komen de zussen van Moqadem aan het woord. Ook de ex-vrouw van dokter Schaar zal getuigen. Hun huwelijk liep destijds al snel op de klippen.

Nu in het nieuws