1 / 2

Kimberly Buys naar halve finale 100m wissel op EK

Op het EK zwemmen kortebaan in Kroatië heeft Kimberly Buys (19) een halvefinaleplaats gehaald op de 100 meter wisselslag. Ook het Belgische vrouwenteam op de 4x50 meter vrije slag was succesvol. De meisjes zwommen de zevende tijd en mogen naar de finale. Elise Matthysen miste op een haar na de finale van de 200m school.

jrosquin

Na de zevende plaats in de finale van de 200m wissel, liet Kimberly Buys weer van zich spreken op de 100m. Ditmaal werd ze twaalfde in de reeksen maar wist ze echter nog geen nieuw Belgisch record op de afstand te behalen. Ze tikte af in 1:01.75, ruim een halve seconde boven haar eigen BR.

Buys had minder succes in de reeksen van de 50 meter vlinderslag. Ze eindigde er 18de en is uitgeschakeld.

4x50m vrije slag

Annelies De Maré, Nina Van Koeckhoven, Sarah Wegria en Jolien Sysmans legden de 4x50 meter vrije slag in de reeksen af in 1:40.68 en mogen met deze verbetering van het Belgische record naar de finale.

Ook Bruno Claeys verbrak zijn één jaar oude Belgische record op de 50m rug. Claeys tikte af in 25.12 en dook daarmee 17 honderdsten onder zijn vorige besttijd. Toch eindigde hij met die tijd pas 26e en zat een halvefinaleplaats er nooit in.

Matthysen niet naar finale

Elise Matthysen (16) bereikte op een haar na de finale van 200m schoolslag. De Kalmthoutse werd tiende in een tijd van 2:25.78. Enkel de negen beste tijden plaatsen zich voor de finale. Matthysen bleef ruim twee seconden boven het tien jaar oude Belgische record van Brigitte Becue.

Meer sportnieuws