Ogunjimi (Genk) 1 maand uit na tackle Tözser

Dikke pech voor Marvin Ogunjimi zo vlak voor de winterstop. Na een pittig duel met Daniel Tözser liep de Genkse spits gisteren op training een verrekking (scheurtje?) op in de mediale band van de linkerenkel. Gevolg: voor Ogunjimi zit de eerste competitiehelft erop, hij is een kleine maand buiten strijd. “Door een onnodige tackle langs achter”, verweet hij Tözser. “Niks tackle langs achter. Dit is gewoon dikke pech”, reageerde de Hongaar.

kscherpenberg

48 uur voor een wedstrijd plegen de duels op training stilaan scherper te worden. Dat was ook gisteren het geval bij Racing Genk. Tijdens oefenpartijtjes zeven-tegen-zeven werd bij momenten de botte bijl bovengehaald. Trainer Ronny Van Geneugden stond er geamuseerd op te kijken. Tot Marvin Ogunjimi in een duel met Tözser plots een kreet slaakte die door merg en been ging. De spits zeeg neer, rolde door en tastte onmiddellijk naar zijn linkerenkel. Even later volgde een scheldtirade aan het adres van de verbouwereerde dader.

Minder erg

Voor Ogunjimi was de training meteen afgelopen. Ondersteund door keeperstrainer Guy Martens en verzorger Jean Conen huppelde hij naar de kleedkamer. Na een eerste, vluchtige controle door de medische staf werd de speler doorverwezen naar dokter Truyen in het Genkse ziekenhuis. Onderzoek daar wees uit dat de blessure minder ernstig uitviel dan aanvankelijk gevreesd.

Clubdokter Johan Jespers: “Het gaat om een rekkingsletsel aan de mediale band van de enkel. Voorlopig zal Marvin twee weken die voet niet mogen belasten. In die periode zal de blessure worden behandeld met fysio, elektro en massage. Ik verwacht wel dat hij na Nieuwjaar bij de groep kan aansluiten en dat hij de korte stage in Lanaken kan meemaken. Dit type van blessures is immers perfect te tapen.” Een meevaller dus. Al deelde het slachtoffer zelf die mening niet helemaal.

Kraken

“Ik voelde onmiddellijk dat het geen breuk was. Maar omdat ik het had horen kraken en het heel pijnlijk aanvoelde, vreesde ik toch voor een zware spierblessure. In die optiek bekeken, valt de schade nog mee. Ik mis voorlopig alleen Charleroi en Anderlecht. Maar dit komt natuurlijk heel ongelegen. Net nu ik in de vorm van mijn leven was!”

Amper een week geleden liep Ogunjimi op training na een duel met Tiago nog een schouderletsel op, dat hem bijna belette om in Kortrijk te spelen. Dat verklaart allicht zijn gepikeerde reactie gisteren. Daniel Tözser moest het in ieder geval ontgelden.

“Ik vind het goed dat je enkele dagen voor een match scherp bent op training. Maar dit was een onnodige tackle langs achter. Ik verdenk Tözser er zelfs van dat hij revanche wilde nemen, omdat ik even voordien op zijn voet was gaan staan. Wat me ook dwars zit, is dat hij in de kleedkamer niet naar me toe gekomen is om zich te excuseren. De andere jongens leefden wel met me mee.”

Tözser dacht dat hij het in Keulen hoorde donderen. “Waarom zou ik een medemaat die heel belangrijk is voor de ploeg, willen kwetsen? Uit revanche? Onzin. Het klopt dat hij even voordien mijn voet had geraakt. Maar dat kan gebeuren, ik heb daar geen heisa rond gemaakt. En ik heb me zeker niet willen revancheren. Hij spreekt van een tackle langs achter. Dat was het niet. Het was een gewone balbetwisting, waarbij ik zijn been raakte. Niet met mijn studs, wel met de tip van mijn voet. Zijn been hing op dat ogenblik in de lucht. Dat hij vervolgens, bij het neerkomen, zijn enkel verzwikt, is gewoon pech. Ik begrijp niet dat hij zo boos is.”

Geen excuses

Onder meer omdat Tözser zich achteraf niet excuseerde. “Jamaar”, reageert de Hongaar. “Onmiddellijk na de botsing wilde ik hem de hand schudden. Hij weigerde die. Dan kan je toch begrijpen dat ik hem nadien in de kleedkamer niet opnieuw ging opzoeken. Och, ik herinner me een gelijkaardig incident anderhalve maand geleden. Toen tackelde hij mij twee seconden te laat. Gelukkig kwam ik met de schrik vrij. Maar voor hetzelfde geld had hij mij zwaar geblesseerd. Ik heb toen niet gereageerd. Nu krijg ik een hoop verwijten. Dat vind ik jammer. Ik herhaal, dit is pech. Ik hoop dat hij snel hersteld zal zijn.”

Meer voetbalnieuws