Winterspektakel zet Opdorp in schijnwerpers

De handelaars van de vzw Mol, oftewel Middenstand Opdorp Leeft, toveren hun Dries morgenavond, zaterdag, weer om tot een prachtig winterdorp. De avondkerstmarkt Magisch Opdorp gaat dit jaar weer gepaard met een prachtig lichtspektakel in een decor van echte sneeuw.

De jubileumeditie van Magisch Opdorp viel vorig jaar letterlijk in het water. De opkomst bleef ruim onder de verwachte tienduizend bezoekers en door de storm moesten ook enkele aangekondigde spektakels, zoals het vuurwerk, afgeblazen worden.

“We willen ons jubileum dit jaar overdoen, maar dan goed”, zegt voorzitter Erik Coppens. “Er mag gerust wat vrieskou zijn, want dat zorgt voor extra kerstsfeer. En wat is er leuker dan hartverwarmende gesprekken bij dampende glühwein? Onze Dries, die met zijn drie hectare de grootste van Vlaanderen is, vormt vanaf 18u een magische driehoek waarrond de bezoekers in een familiale sfeer de kerst- en geschenkenmarkt kunnen bewonderen.”

Magisch, want de vzw Mol zorgt voor een licht, klank en vuurspektakel, met als afsluiter een spetterend vuurwerk. “Voor deze zestiende editie kozen we ’kleur en sfeer’ als thema”, vervolgt de voorzitter.

Sneeuwkanonnen

“Door de vele lichteffecten zal het lijken of de takken van de lindebomen flirten met de lucht. Op het kerkplein komt een heus winterdorp met open tenten en een kiosk. We beloven ook veel sneeuw zaterdagavond, want we laten verschillende sneeuwkanonnen aanrukken.”

Een kerststal met levende figuren mag natuurlijk ook niet ontbreken. Kinderen die een tekening van onze website afdrukten en inkleurden, kunnen hun werkje afgeven aan Jozef en Maria en krijgen flink wat lekkers in de plaats.

“Er zijn een honderdtal kraampjes, waarvan er nooit meer dan drie dezelfde producten aanbieden. Daardoor is er heel wat variatie. Om de bereikbaarheid te vergroten, leggen we drie pendelbussen in vanuit de buurgemeenten. Het rittenschema vind je terug op onze site”, geven de organisatoren nog mee.

www.kerstopdendries.be

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio