Nieuwe kinderopvang richt zich op omliggende bedrijven

In de Fabrieksstraat in Kallo opent weldra een bedrijfscrèche de deuren. Die moet instaan voor de opvang van kinderen van werknemers die werken in bedrijven uit de omgeving. De Vlaamse overheid zette het licht op groen voor een kinderopvang met 28 plaatsen.

Electrabel

De bedrijfscrèche is een initiatief van Ann Rombaut. Er was behoorlijk wat onzekerheid over de slaagkansen ervan, omdat de bedrijven niet snel toehapten. “Het kwam pas in een stroomversnelling toen Electrabel besliste om aanspraak te maken op veertien opvangplaatsen voor de kinderen van eigen werknemers”, licht schepen van Kinderopvang Katrien Claus (CD&V) toe.

Het project werd goedgekeurd voor 28 plaatsen. Naast de 14 van Electrabel zijn er zes plaatsen voor bedrijven uit de omgeving. De acht overige plaatsen worden gereserveerd voor de plaatselijke bevolking. De bedrijfscrèche zal 4 voltijdse jobs en één halftijdse job creëren. Het initiatief wordt gefinancierd door onder meer de participerende bedrijven en de bijdragen die door de ouders betaald worden.

Mobiliteit en haven

MEER NIEUWS UIT HET WAASLAND

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio