Ontvangt Temse of Sint-Niklaas de Tour?

U hebt wellicht nog geen agenda voor 2010, maar zondag 4 juli houdt u best in het achterhoofd. Die dag trekt het peloton van de Tour de France door Vlaanderen. Over het parcours is nog weinig bekend, maar dat de renners ons land binnenrijden via Putte-Kapellen staat vast.

Nederland

De Ronde van Frankrijk start op 3 juli in Rotterdam. Een dag later trekt de karavaan via Zeeland naar Bergen op Zoom om in Woensdrecht de Belgische grens te bereiken. Het parcours op Nederlands grondgebied werd donderdag voorgesteld in Rotterdam, maar over het traject in ons land werd nog niets gelost.

België

Kapellen en Stabroek, die de deelgemeente Putte ’delen’, mogen gerust zijn: de renners rijden zeker over hun grondgebied. Vermoedelijk gaat het nadien via de N11 richting Antwerpen. “Maar wij hoorden nog niets”, zegt Kiki Vervloessem, woordvoerster van Antwerps burgemeester Patrick Janssens. “Als Antwerpen aankomststad zou zijn, hadden we dat toch al moeten weten.”

Brussel

Brussel wordt genoemd als aankomststad, om zo de viering van 65 jaar Eddy Merckx luister bij te zetten. Maar volgens andere bronnen mag de etappe niet langer zijn dan 200km. Het traject op Nederlands grondgebied is al 156km. Volgen we die theorie, dan valt de hoofdstad buiten de prijzen. Een rondje bellen naar onder meer Herentals, Mechelen en Sint-Niklaas leverde niets op. Duidelijkheid komt er pas op 14 oktober 2009, wanneer het volledige parcours van de Ronde 2010 wordt voorgesteld.

Mobiliteit en haven

MEER NIEUWS UIT HET WAASLAND

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio