Herseltse sopraan zingt voor koninklijke familie

Sopraan Anneke Luyten uit ­Herselt is uitverkoren om op 18 december te zingen tijdens het kerst­concert in het koninklijk ­paleis in ­Brussel. De 25-­jarige ­studente treedt er op voor de hele ­koninklijke familie, politici en ­notabelen.

Samen met het Koninklijke Kamerorkest van Wallonië schittert Anneke Luyten uit Herselt op 18 december in het koninklijk paleis.

Ze brengt er onder andere werken van Strauss en het lied Stille Nacht in drie landstalen. Enkel voor een lied uit het kerstoratorium van Bach staat een Spaanse bariton haar bij.

“Ik voel mij zo vereerd dat ik dit mag doen. Maar het is nu dagelijks intensief oefenen want het zijn moeilijke stukken en ik moet mij mentaal wapenen tegen wat komen gaat. Ik treed tenslotte niet elke dag op voor het koningshuis onder het oog van talrijke camera’s”.

Tranen met tuiten

Als sinds haar tweede is Anneke gepassioneerd door muziek. Na haar middelbare studies aan het Lemmensinstituut, ze studeerde er viool, besloot ze voor zang te gaan. Daarna volgde ze les aan de Vlaamse Operastudio in Gent. Nu zit ze in haar laatste jaar aan de prestigieuze Muziekkapel Koningin Elisabeth in Waterloo.

“Toen ze zestien was, trad Anneke op in de kerk van ­Westerlo. Alle aanwezigheden moesten hun zakdoek bovenhalen. Ze huilden tranen met tuiten. Zo ontroerend kan Anneke zingen”, geeft haar trotse vader ons mee. Anneke zelf zit nog vol toekomstplannen. “Ik wil nog graag enkele jaartjes in het buitenland studeren en auditie doen in Londen, Parijs, Munchen of Zurich”.

Wie niet tot de koninklijke familie behoort en Anneke graag aan het werk wil zien, kan zondag 13 dember om 18u terecht in de kerk van Ham. Zowel één als VTM zenden op kerstdag het kerstconcert vanuit het ­koninklijk paleis uit.

Meer nieuws uit de Kempen

DOEN! in de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio