Politie rolt amfetaminelabo op in Lille, 4 verdachten aangehouden

Agenten stootten bij huiszoekingen in Merksplas, Lille, Beerse en Mechelen op een amfetaminelabo. Volgens het parket van Turnhout werd door de actie een toevoerlijn naar Scandinavië doorgeknipt. Vier personen zijn aangehouden.

wverhaert

In de loop van 2007 werden in het Zweedse Halmstad twee Zweden en een Belg aangehouden. Ze hadden 30 kilo amfetamines ingevoerd. Het trio bevindt zich nog steeds in een Zweedse cel. Ze werden veroordeeld tot gevangenisstraffen van 8 tot 10 jaar.

5 huiszoekingen

Verder onderzoek in ons land toonde aan dat het beginpunt van de aanvoerroute voor deze amfetamines in de Turnhoutse Kempen lag. De onderzoeksrechter gaf woensdag de opdracht om vijf huiszoekingen uit te voeren op het grondgebied van Merksplas, Lille, Beerse en Mechelen. Daarbij werden vier verdachten opgepakt.

Amfetaminelabo

In Lille troffen speurders een integraal amfetaminelabo en de restanten van een plantage aan. Er werd een vijfde verdachte gearresteerd bij twee bijkomende huiszoekingen in Lille. De politie vond ook wapens. Op één adres in Lille werden eveneens gestolen goederen aangetroffen.

4 aanhoudingen

De vijf verdachten werden woensdag voor de onderzoeksrechter voorgeleid. Vier van hen werden aangehouden. Een persoon uit Mechelen werd niet aangehouden. De verdachten uit Merksplas, Lille en Beerse verschijnen vrijdag voor de Raadkamer.

Archieffoto

Meer nieuws uit de Kempen

DOEN! in de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio