Pieter (4) sterft onder losgekomen radiator

De kleine Pieter Willen uit Stokkem kwam woensdagavond rond 20.00 uur bij een dramatisch ongeval om het leven. de kleuter stond in de badkamer, toen een twee meter hoge radiator losschoot uit de muur en op hem viel. Het jongetje overleefde de klap niet.

wverhaert

Het ongeval gebeurde net voor de jongen ging slapen. Pieter stond aan de wastafel op een bankje. Hij wilde zijn tanden poetsen toen zijn mama merkte dat de tandpasta op was. “Petra is de badkamer uitgegaan om een nieuwe tube te halen in de kast net naast de badkamer”, zegt haar schoonbroer Erik Willen.

Zware slag

“Plots hoorde zij een zware slag. Toen ze de badkamer weer binnenkwam, zag ze Pieter onder de radiator liggen, in een grote plas bloed.” De hulpdiensten kwamen meteen ter plaatse. Ze probeerden de jongen nog een uur lang te reanimeren maar om 21.30 uur bleek het kind overleden te zijn.

Hoe het ongeval kon gebeuren, is onduidelijk. De kleuter is niet op de radiator geklommen, zegt de familie. “Z’n moeder is geen 10 seconden weggeweest.” Hij zou wel een handdoek van de hoge sierradiator hebben genomen, want die lag op z’n lichaam. De politie heeft een onderzoek geopend.

Laatste bezoek

De jongen ligt opgebaard in z’n eigen bedje in z’n slaapkamer. Vandaag brengen de kinderen van zijn kleuterklas een laatste bezoek aan hun klasgenootje.

Nu in het nieuws