Lier investeert volop

De gemeenteraad stemt maandagavond over het budget voor 2009. Uit dit document blijkt dat het schepencollege volgend jaar voor bijna 32 miljoen euro aan investeringen plant. De aanvullende personenbelasting en de opcentiemen op de onroerende voorheffing blijven daarbij behouden op respectievelijk 7,9 procent en 1.250.

cvanrompaey_fr

"Zoals steeds zijn we zeer voorzichtig tewerk gegaan en we hebben ons gehouden aan de onszelf opgelegde besparingen en zuinig beheer. Zo willen we vijf procent op personeel besparen: we behouden het kader, maar stoppen bijkomende aanwervingen. Op de werkingskosten plannen we een besparing van twee procent, op de energiekosten tien procent", zegt schepen van Financiën Frank Boogaerts (CD&V/N-VA).

Het schepencollege plant in 2009 voor vier miljoen meer aan investeringen dan dit jaar. "Er staat in 2009 inderdaad heel wat op het programma", benadrukt Frank Boogaerts. Verscheidene grote projecten stonden evenwel ook al voor dit jaar gepland. Op langere termijn denkt het schepencollege onder meer aan de realisatie van een dienstencentrum in het stadscentrum (2010), een vijfde kinderopvang (2010), een nieuw cultuurcentrum (2010), de restauratie van ontmoetingscentrum Den Bril (2010-2011), de heraanleg van de Grote Markt (2010) en nieuwe bestrating in het begijnhof (2010).

Op het vlak van buitengewone ontvangsten rekent de stad de komende vier jaar onder meer op de verkoop van De Kluis, het stadskantoor, de Fortuin, de kunsthumaniora, het stadsmagazijn en de oude gassite.

Chris VAN ROMPAEY

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio