De Tour komt op bezoek! (+ oproep)

Je hebt wellicht nog geen agenda voor 2010, maar zondag 4 juli moet je al vrijhouden. Die dag trekt het peloton van de Tour de France door Vlaanderen. Over het parcours is nog weinig bekend, maar dat de renners ons land binnenrijden via Putte-Kapellen, staat vast.

ikerremans

De Ronde van Frankrijk start op 3 juli in Rotterdam. Een dag later trekt de karavaan via Zeeland naar Bergen op Zoom om in Woensdrecht de Belgische grens te bereiken. Het parcours op Nederlands grondgebied werd donderdag voorgesteld in Rotterdam, maar over het traject in ons land werd nog niets gelost.

Aankomststad

Kapellen en Stabroek, die de deelgemeente Putte ’delen’, mogen gerust zijn: de renners rijden zeker over hun grondgebied. Vermoedelijk gaat het nadien via de N11 richting Antwerpen. “Maar wij hoorden nog niets”, zegt Kiki Vervloessem, woordvoerster van burgemeester Janssens. “Als Antwerpen aankomststad zou zijn, hadden we dat toch al moeten weten.”

Brussel wordt genoemd als aankomststad, om zo de viering van 65 jaar Eddy Merckx kracht bij te zetten. Maar volgens andere bronnen mag de etappe niet langer zijn dan 200km. Het traject op Nederlands grondgebied is al 156km. In die theorie valt de hoofdstad dus buiten de prijzen. Een rondje bellen naar onder meer Herentals, Mechelen en Sint-Niklaas leverde niets op. Absolute duidelijkheid komt er zeker op 14 oktober 2009, wanneer het volledige parcours van de Ronde ’10 wordt voorgesteld.

Peter DE MEYER

Heb jij nog herinneringen aan de doortocht van de Ronde van Frankrijk in Kapellen in 1973?

Mail ons uw herinneringen. Vergeet ook niet uw contactgegevens.Meer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

GVA Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio