Vlaming maakt horrorfilm in Hollywood

De 36-jarige Daniel Moerenhout heeft met de hulp van Belgische investeerders zijn eerste speelfilm gemaakt in Hollywood. Cornered! is een horrorfilm met bekende Amerikaanse acteurs als Steve Guttenberg en James Duval.

wverhaert

In Hollywood laat Daniel Moerenhout zichzelf Daniel Maze noemen, een naam die hij heeft overgehouden aan zijn muziekcarrière, want ooit was hij deejay. In 2001 maakte hij samen met Jan Vervloet de hit Drop It, die platina behaalde in Nederland en goud in België.

Nu komt hij schijnbaar uit het niets met Cornered!, een horrorfilm waarin u Steve Guttenberg herkent, ooit een echte ster in Hollywood dankzij films als Police Academy, Cocoon en Three Men and a Baby. Ook James Duval (Donnie Darko, Independence Day) doet mee.

Droom

“Het was altijd mijn droom om een film in Hollywood te maken. Als je met Amerikaanse acteurs kan werken, heb je ook meteen een product dat je internationaal makkelijker kan verkopen. Mijn investeerders zijn KMO’s, en die zien hun geld graag terug natuurlijk”, aldus Moerenhout, die er liever niet bij vertelt hoeveel zijn film gekost heeft.

Bioscoopzalen

De debuterende regisseur is nu aan beide kanten van de oceaan op zoek naar distributeurs, om de film in de bioscoopzalen te krijgen. Daarom stelt hij Cornered! vanavond voor in Kinepolis Brussel.

“Ik heb hem ook al voorgesteld in de Raleigh Studios in LA voor de acteurs en mogelijke distributeurs. De onderhandelingen zijn bezig. U hoort er nog van!”