Opnieuw klacht ingediend tegen Frank Vanhecke

Er is opnieuw een klacht ingediend tegen Europees Parlementslid en gewezen Vlaams Belang-voorzitter Frank Vanhecke. De klacht komt van een Belg van Kameroenese afkomst en heeft te maken met een interview dat Vanhecke vorig jaar gaf aan de Franse zender A2.

ikerremans

"Ndjoko Gaspard en zijn kompanen beweren dat ik de 'leider' ben van een 'extremistische partij die op een weloverwogen manier probeert stereotypen te laten ontstaan of te onderhouden, die racistisch vernederend en degraderend zijn ten opzichte van Afrikanen'", aldus Frank Vanhecke.

Kolonialen

Tijdens het bewuste interview vergeleek Vanhecke de Franstaligen die zich in Vlaams-Brabant vestigen met kolonialen uit de 19de eeuw.

De gerechtelijke politie van Brugge heeft de ex-Vlaams Belangvoorzitter vorig weekend ondervraagd. Volgens Vanhecke, die overigens niet zwaar tilt aan de nieuwe klacht, moest de politie meerdere malen aangemaand worden vooraleer ze Vanhecke lieten overkomen.

Vorige maand nog werd de parlementaire onschendbaarheid van Frank Vanhecke opgeheven naar aanleiding van een artikel in een lokaal partijblad. In het artikel werd vandalisme onterecht toegeschreven aan allochtone jongeren.