Ontslag gemeenteraadslid

De Heistse gemeenteraad is sinds het begin van de nieuwe legislatuur in 2006 al aan zijn vierde wijziging toe. Raadslid Christophe Malfait heeft dinsdag namelijk ontslag genomen.

jvandermosten

Christophe Malfait zetelde als onafhankelijke, maar wordt opgevolgd door een nieuw raadslid van Vlaams Belang (VB). Vorig jaar kwam Christophe Malfait in de gemeenteraad als opvolger van een ander VBraadslid, maar vermits Malfait gebroken had met het Vlaams Belang zetelde hij niet als Belanger, maar als ’onafhankelijke’.

Hij wilde toen liever voor Lijst Dedecker zetelen, maar die lijst was in Heist niet opgekomen met de verkiezingen. Malfait nam dinsdag ontslag omdat hij naar een andere gemeente verhuist. Hij wordt opgevolgd door Benoit Van Dessel van Vlaams Belang. Van Dessel verzamelde 211 stemmen bij de gemeenteraadsverkiezingen in 2006.

Doordat een onafhankelijk raadslid nu wordt vervangen door een raadslid van Vlaams Belang, telt die laatste partij opnieuw vier leden in de Heistse gemeenteraadMeer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio