AZ Sint-Jozef renoveert én breidt uit

Het Sint-Jozefziekenhuis in Westmalle blijft ontwikkelen. Begin 2009 start de bouw van een nieuwe vleugel. Daarnaast krijgt het bestaande complex een facelift. “Op die manier moet hier tussen dit en tien jaar een geheel nieuw ziekenhuis staan”, zegt algemeen directeur Bart Pardon.

jvandermosten

Het AZ Sint-Jozef werd opgericht in 1949 in het toenmalige Sint-Antonius-Brecht, nu Zoersel. Toen het gebouw te klein werd, weken de ziekenhuisdiensten in 1986 uit naar een nieuwbouw op dezelfde campus, maar gelegen op het grondgebied Westmalle.

Capaciteit

“Dit ziekenhuis had oorspronkelijk een capaciteit van 174 bedden, maar nu beschikken we over een erkenning voor 230 gewone bedden en 30 in daghospitaal. De gebouwen zijn verouderd, dus gaan we renoveren en uitbreiden”, legt Bart Pardon uit. Hij staat nu ruim twee jaar aan de leiding van het ziekenhuis.

Er werd een masterplan opgesteld over zowat tien jaar en verspreid over drie fasen. Achteraan het bestaande complex komt een nieuwe vleugel met zes verpleegeenheden, een afdeling kinesitherapie en een afdeling revalidatie met 20 bedden. De werkzaamheden duren circa 2,5 jaar.

Centraal

In de periode 2011-2014 komt een tweede project aan bod: het oprichten van een nieuwbouw voor medisch-technische diensten: operatiekwartier, intensieve zorgen, centrale sterilisatie, apotheek en dialyse.

In 2014 of 2015, nadat de eerste twee projecten gerealiseerd zijn, start de renovatie van de bestaande infrastructuur. Dit karwei zal twee jaar in beslag nemen.

AZ Sint-Jozef, Oude Liersebaan 4, Malle, 03-380.20.11Meer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

GVA Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio