Sint-Hubertusschool bedankt de Sint

Vrijdag 5 december was het zover, de Sint kwam op bezoek in de Sint Hubertusschool! Alle kleuters zaten vol ongeduld te wachten in de grote speelzaal! Na een toneelstukje over een nep Sint en een nep Piet, gebracht door een kleuterjuf en een meester, kwam de échte Heilige man met zijn helpers binnen.

ecoolen

Elke klas had zorgvuldig iets voorbereid. De ene deed een liedje, de andere een dansje. Iedere klas had ook een mooi cadeau in elkaar geknutseld! Na een handje van de Sint kregen de kindjes een lekkere speculaas én een zak met speelgoed voor in de klas! Ondertussen brachten de zwarte pieten ambiance in de zaal met hun gekke streken!

In alle klassen van de lagere school stormde drie pieten letterlijk binnen en zetten de boel op stelten! Ze gooide met pepernootjes en lieten de kinderen liedjes zingen en andere gekke opdrachten uitvoeren en ook hier kregen alle kinderen een speculaas en leuke, leerrijke spullen die kunnen gebruikt worden in de klas.

Tevreden gingen de kinderen naar huis, om dan 's avonds hun schoentje en briefje klaar te leggen en te hopen dat op 6 december hun gewenste cadeautje zou klaarstaan.

Auteur: Esther Claes

Dit artikel werd geschreven door een burger en kadert in het project 'Burgerjournalistiek'. Wil je ook graag artikeltjes schrijven? Lees dan het artikel over dit project.

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio