"Vouwfiets mee op dienstreis"

Twintig Vlaamse bedrijven kregen woensdag van minister Kathleen Van Brempt (sp.a) een subsidie voor op maat gesneden mobiliteitsprojecten. Een kwart van de subsidie van 4,6 miljoen euro gaat naar projecten in de provincie Antwerpen. De Webfabriek in Ekeren krijgt een subsidie van 13.190 euro voor de vouwfietsen.

jvandermosten

”We hebben bewust gekozen voor een vestiging in een woonkern waar combinaties met openbaar vervoer vaak makkelijker zijn dan vanop een bedrijventerrein”, zegt zaakvoerder Hans Mathieu van de Webfabriek in Ekeren. Duurzame mobiliteit is dan ook een noodzakelijk onderdeel van het maatschappelijk verantwoord ondernemen bij de firma.

Logische stap

”In de Kloosterstraat zitten we op twee kilometer van het station, dus is de combinatie vouwfietstrein een logische stap. In ons project willen we alle negen werknemers een vouwfiets bezorgen en de nadruk leggen op de combinatie van de fiets en andere vervoersmiddelen."

"Overdag kunnen we onze dienstverplaatsingen met dezelfde fietsen doen. Zo werken we voor nogal wat niet-gouvernementele organisaties in Brussel. Die zijn allemaal gevestigd in het centrum van Brussel. Ook daar komt de vouwfiets van pas”, zegt Mathieu die zich trouwens al een tijdje consequent verplaatst met een auto die aangedreven wordt met plantaardige olie.

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio