'De zetel' succesvol gebracht door 'De Hulst'

Toneel De Hulst - ondertussen bezig aan hun 29ste speeljaar - sloot dinsdag haar 57ste productie 'De zetel' af voor een bomvolle parochiezaal te Hulshout. Een enthousiast publiek kon de opvoering van deze toch sociaal bewogen tragikomedie zeer appreciëren.

ecoolen

"Het is steeds een gok, wanneer we kiezen voor een 'serieuzer' stuk", aldus waarnemend voorzitter Walter Van de Moer. "We doen twee producties per jaar en we proberen de lach en de traan een beetje te verdelen. Ons publiek weet dat. Maar in een goede tragikomedie als 'de zetel' liggen vreugde en verdriet soms dicht bij elkaar."

'De zetel'

Een succesvol auteur van liefdesromannetjes begeeft zich - om wat inspiratie op te doen - in de verpauperde wijk Elzen. Accidenteel leert hij een jonge vrouw kennen die voorgoed weg wil van haar drinkende vriend. Hij neemt haar in huis, leert haar lezen en schrijven en wordt verliefd op haar. Haar zetel, waarin haar moeder stierf, sleurt ze overal mee en krijgt een vast plaatsje. Ondanks alle geluk komt ze op voor haar 'roots', haar wijk die dreigt te moeten verdwijnen voor een shoppingcenter. Dinsdag werd voor de laatste keer Elzen platgegooid. Een bijzonder knappe acteerprestatie.

Toneel De Hulst doet ook aan jeugdwerking. Na een infodag vorig jaar bleven er maar liefst 21 jongeren 'hangen'. Jeugdtheater "De Leerstoel" werd opgericht en op 1, 2 en 3 mei 2009 wagen zij zich aan hun eerste productie 'Satergetater'. Toekomst verzekerd. Hopelijk blijven ze genoeg zetels of stoelen hebben?

Auteur: Rudy Nuyens

Dit artikel werd geschreven door een burger en kadert in het project 'Burgerjournalistiek'. Wil je ook graag artikeltjes schrijven? Lees dan het artikel over dit project.

Meer nieuws uit de Kempen

DOEN! in de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio