1 / 2

Verzin een tv-format en verover Europa ermee

ProSiebenSat1 Media Group, het moederbedrijf van VT4 en VIJFtv, organiseert voor de tweede keer een Europese wedstrijd voor nieuwe televisie-ideeën: ‘Brain Station’.

ssimons

Ook Vlaamse creatieve geesten krijgen de kans om met hun nieuwe televisieformat Europa te veroveren en een tv-piloot te ontwikkelen.

VT4 en VIJFtv selecteren midden januari de Belgische inzending. Een jury met Koen Taghon, programmadirecteur SBS Belgium, Ludo Cox, netmanager VT4, Johan Tuyaerts, oprichter van de televisieschool en productiehuis Sultan Sushi en docent tv productie, en creatieve duizendpoot Tom Waes kiest de Belgische winnaar die doorstoot naar de volgende ronde.

3.000 euro

Brain Station is de eerste Europese wedstrijd voor tv-ideeën. Creatieve nieuwkomers die geïnteresseerd zijn in het ontwikkelen van nieuwe formats, krijgen de kans om hun idee met de hulp van experts verder uit te werken. In eerste instantie wordt een wedstrijd in België georganiseerd. De winnaar hiervan ontvangt niet alleen 3.000 euro, ook wordt zijn format overhandigd aan een Europese jury, bestaande uit afgevaardigden van alle ProSiebenSat1 broadcasting stations.

Het format komt dus in competitie met ideeën uit Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, Zweden, Denemarken, Noorwegen, Nederland, Roemenië en Hongarije. In elk van deze landen vindt een soortgelijke eerste selectie plaats.

De winnaar van Brain Station wordt niet alleen met een geldprijs beloond. ProSiebenSat1 Media Group stelt fondsen ter beschikking om van de beste ideeën een proefaflevering te maken en een verregaande samenwerking op te zetten voor eventuele realisatie van de ingediende formats.

De deadline is op 14 januari 2009, met een eenvoudig mailtje naar brainstation@sbsbelgium.be krijg je een deelnemingsformulier en het wedstrijdreglement toegestuurd.

MEER OVER SBS