Diamanten jubileum voor Jos en Mia

Het echtpaar Jos en Mia Van Haarlem-Gelissen uit de Alfons Van Puymbroecklaan in Melsele vierde op de feestdag van Sint Niklaas - en op de verjaardag van Jos - hun diamanten huwelijksjubileum. Zestig jaar geleden stapten zij in Ophoven (Limburg) in het huwelijksbootje en kwamen daarna in Melsele wonen.

ecoolen

Mia en Jos werden voor deze opmerkelijke huwelijksverjaardag onder grote belangstelling door burgemeester Marc Van de Vijver op het kasteel Cortewalle van Beveren ontvangen en in de bloemetjes gezet.

Actief leven

Het gevierd echtpaar is zeer gewaardeerd, gekend en actief in het verenigingsleven van Melsele. Zo was Jos in het begin van de jaren vijftig medeoprichter van de LSA, de Landelijke Sociale Actie, een vereniging die nog altijd het sociale en materiële samenleven verzorgt en stimuleert in zijn wijk, voor ongeveer een 200 gezinnen.

Daarnaast was hij, ook al in de jaren vijftig, medestichter van de nu nog steeds bloeiende turnkring Jong Waasland Melsele met daarbij de speciale taak van verantwoordelijke voor het tamboer- en trompetterkorps van deze turnkring. Momenteel is hij er het laatste medestichtend bestuurslid nog in dienst.

Beiden legden, ondertussen al bijna een halve eeuw geleden, mee de basis voor de organisatie van de jaarlijkse aardbeifeesten in Melsele, waar ze nu trouwens nog altijd actief aan meewerken.

Gelukkig is Jos ook één van de nog weinige overblijvende oud-strijders van de tweede wereldoorlog. Hij is trouwens al heel wat jaren de zeer gewaardeerde voorzitter van de NSB, de bond van oud-strijders afdeling Melsele.

Niet onterecht wenste de burgemeester hen in zijn huldiging nog een lang en actief leven toe.

Auteur: Karel De Meulenaere

Dit artikel werd geschreven door een burger en kadert in het project 'Burgerjournalistiek'. Wil je ook graag artikeltjes schrijven? Lees dan het artikel over dit project.

Mobiliteit en haven

MEER NIEUWS UIT HET WAASLAND

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio