Sloop dreigt voor café De Boulevard

Een geel bord voor café De Boulevard kondigt een nakende sloop aan van dit statige gebouw in het centrum van Mol. Bezwaren kunnen nog tot einde van de maand ingediend worden. “Zo’n vaart loopt het niet”, weet gerant Katrien Mertens.

jvandermosten

De eigenaar van De Boulevard, een oud herenhuis in de Corbiestraat in Mol, heeft een vergunning aangevraagd bij het gemeentebestuur om het gebouw te mogen slopen. Wie bezwaren heeft, kan binnen de dertig dagen reageren.

Vele voorbijgangers reageren verbaasd en hopen dat het mooie gebouw alsnog gered kan worden. Toch blijkt de sloop nog niet voor morgen. Integendeel, na de onverwachte sluiting begin november, openen geranten Katrien Mertens en René Verdonck de zaak vrijdag opnieuw voor onbepaalde tijd.

“De Boulevard wordt verkocht, zoveel is zeker”, verklaart Katrien. “Voorlopig zijn twee kopers geïnteresseerd, waarvan eentje eiste dat de afbraakvergunning in orde zou zijn. Vandaar dat de eigenaar dit al in orde maakt. Het is dus helemaal niet zeker dat het gebouw effectief tegen de grond gaat. Alles hangt af van de mogelijke koper en zijn bedoelingen.”

Katrien en René houden voorlopig de zaak open tot het huis aan de overkant vrijgegeven wordt. “Wij openen een bistro en loungecafé in de voormalige Partituur”, geeft ze alvast mee.

Meer nieuws uit de Kempen

DOEN! in de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio