Duitse rechter roept hond op als getuige

Een Duitse rechter heeft een hond als getuige laten verschijnen in een rechtszaak. Het beestje, Clyde, moest zijn baasje aanduiden.

kscherpenberg

Alles begon toen Ralf Urban in dezelfde appartementsblok ging wonen als zijn moeder Margarethe. Clyde woonde in bij haar en Ralf stond vervolgens paraat om de hond voor zijn moeder, die niet meer al te goed te been is, uit te laten.

Voor de huisbaas was het intrekken van de man echter het ideale moment om het dier weg te werken. "Dieren zijn hier verboden. Bovendien zijn de buren bang van de hond. En het is duidelijk dat Ralf Urban het baasje is van de hond en niet zijn moeder."

De hele ruzie kwam tot een rechtzaak. De verdediging van de oude vrouw was verbolgen. "Ze gaan de hond afpakken van een oud vrouwtje en dat is een schande."

Baasje herkennen

De rechter besloot de hond op te roepen. Niemand anders dan het beest zou zijn baasje het best herkennen. Toen ze Clyde de rechtszaal binnenlieten, liep hij kwispelend naar Ralf toe ondanks het feit dat ook het vrouwtje naar de hond riep.

Op 20 januari zal de rechter beslissen of de hond nu mag blijven of niet. Misschien had hij die dag in de rechtszaak gewoon zin in een wandeling.