1 / 2

Elise Matthysen out met BR, Buys wel naar finale

De 16-jarige Elise Matthysen uit Kalmthout heeft op het EK zwemen kortebaan in Kroatië een tien jaar oud Belgisch record van Brigitte Becue van de tabellen geveegd. In de reeksen legde ze haar 50 meter schoolslag af in 31"69.

jrosquin

Daarmee verbeterde ze de besttijd van Becue met 18 honderste seconden. Dat volstond echter niet om een plaats in de halve finales af te dwingen.

BR en finale voor Kimbery Buys

Kimberly Buys (19) had nog meer succes. Net als Matthysen zwom zij een Belgisch record, maar Buys mag met haar tijd ook naar de finale in haar discipline.

Buys deed in de reeksen 2:10.40 over de 200 meter wisselslag. Daarmee verbrak ze haar één jaar oude Belgische record met bijna twee seconden.

Annelies De Maré en Jolien Sysmans mogen zich dan weer opmaken voor de halve finales van de 100 meter vrije slag. Nina Van Koeckhoven was op die afstand pas 23e in de reeksen en is uitgeschakeld.

Grandjean out

Yoris Grandjean slaagde er niet in zich te plaatsen voor de halve finales van de 50 meter vrije slag bij de mannen. Ook zijn trainingskompaan Alain Bernard ontgoochelde en zag verrassend genoeg een halve finale een zijn neus voorbijgaan.

Bernard eindigde weliswaar derde in zijn reeks maar twee andere Fransen deden beter. Volgens het reglement mogen maar twee zwemmers uit hetzelfde land in dezelfde discipline uitkomen in de halve finale.

Meer sportnieuws