Spekgladde parking in Wilrijk decor voor slapstick-botsing

De park and ride-zone naast de R11 in Wilrijk zal nooit meer dezelfde zijn. Gisterochtend raakten er vier auto's, een takelwagen én een politiecombi betrokken bij een even hilarische als trieste botsing. Oorzaak: het spiegelgladde wegdek.

ssimons

In de regio Antwerpen lag de ijzelvorming gisterochtend aan de basis van een reeks ongevallen. Op de Groenenborgerlaan in Wilrijk knalde een 35-jarige Zwijndrechtenaar tegen een boom. Niet grappig: hij raakte zwaargewond.

Even verderop, op het kruispunt van de Prins Boudewijnlaan met de R11, vielen geen gewonden, maar het ongeval solliciteert wel naar een slapstickplekje in een aflevering van het legendarische Comedy Capers. Want wat er gebeurde is 'te gek voor woorden'.

“Rond 8.20u wil een automobilist de park and ride verlaten”, probeert politiewoordvoerder Sven Lommaert het verhaal te reconstrueren. “De auto begint te slippen en botst tegen de omheining. Zonder al te veel erg, maar de auto kan niet op eigen kracht weggeraken.”

Carambole

De opgeroepen takelwagen begint ook te slippen op het parkeerterrein. Hij ramt een geparkeerde Mercedes. Die schuift door tegen een geparkeerde Peugeot, die op zijn beurt tegen een geparkeerde Renault botst.

En het wordt nog erger: de politie komt ter plaatse om vaststellingen te doen. Even later wordt een tweede patrouille in bijstand opgeroepen. De agenten beginnen eveneens te slippen en schuiven tegen de depannagewagen. Hilarisch slotakkoord: de takelwagen botst tegen de auto die als eerste een slippertje maakte. Volgt u nog?

Toen vorderde de politie de strooidienst op. Dat was geen overbodige luxe.

PeDM

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio