1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Stadion van Charleroi bedreigd met de sloop

Sporting Charleroi dreigt voor de tweede competitiehelft op zoek te moeten naar een nieuw stadion. Gisteren heeft de Raad vanState de regulariserende bouwvergunning voor de transformatie- en uitbreidingswerken aan het stadion voor Euro 2000 vernietigd.

kscherpenberg

Bij de oorspronkelijke werken aan het stadion, die in 1998 startten, waren immers niet de vereiste bouwvergunningen afgeleverd. Het Hof van Beroep van Luik moet wel nog een eindvonnis vellen, maar normaal zal het stadion nu in zijn oorspronkelijke staat (zoals voor 1998) hersteld moeten worden.

Niet alleen een groot financieel verlies voor de stad en het Gewest (12 miljoen euro), maar de stad zal ook moeten opdraaien voor een schadeloosstelling van de buurtbewoners.

Normaal gezien zal het stadion dus gedeeltelijk dienen afgebroken te worden. “Dat is de verantwoordelijkheid van de stad Charleroi. Zij zal ons een ander stadion ter beschikking moeten stellen. Wij staan als huurder van het stadion buiten deze kwestie”, zegt secretaris Pierre-Yves Hendrickx.

MEER OVER Charleroi

Meer voetbalnieuws