Naakte dief aan paal met opschrift "Je suis un voleur"

Een junkie die het gewaagd had een diefstal te plegen in de zaak ‘Oli & son Tatoo’, is door de uitbater bij de kraag gevat en aan een paal vastgeknoopt. De junk, zowat in adamskostuum, kreeg op zijn borst het opschrift ‘Ik ben een dief’ mee. Tatoeëerder Olivier wordt vervolgd voor ontvoering, vrijheidsberoving en foltering.

ssimons

De feiten deden zich voor op woensdag 19 november. Tatoeeerder Olivier had een dag tevoren in zijn zaak het bezoek gehad van een dief. “Dat was niet de eerste keer. Ik heb al zeven keer inbrekers over de vloer gehad. Nu hadden ze mijn computer gejat. Ik ben dat beu.”

Toen Olivier te weten kwam wie de dader was, besloot hij het recht in handen te nemen. Samen met enkele vrienden zetten hij een strafexpeditie op het getouw. Hij haalde de dief, een twintigjarige junkie uit de buurt, uit zijn huis en stak hem in zijn bedrijfswagen. “Ik zette de verwarming open en zei de dief dat hij er nog maar even van moest genieten. Ik beval hem zijn kledij uit te doen. Zijn slipje mocht hij aanhouden.”

'Je suis un voleur'

Oli haalde zijn slachtoffer in het centrum van Charleroi uit de wagen. “Ik heb hem met colsonbandjes aan een paal vastgemaakt en met een alcoholstift vetjes op zijn buik ‘Je suis un voleur’ geschreven, zodat iedereen het goed kon zien waaròm hij daar hing. Daarna ben ik naar huis gegaan.”

Getuigen vertellen dat Oli niet alleen was, maar de hulp kreeg van een drietal trawanten. Het duurde niet lang voor de junkie door voorbijgangers uit zijn weinig comfortabele situatie werd bevrijd.

Oli’s wagen werd in beslag genomen. “De agenten lieten me verstaan dat ik te ver was gegaan. Maar voor het overige waren ze zeer vriendelijk. Ik heb een brief geschreven naar de procureur om me te verontschuldigen. Ik begrijp nu dat mijn reactie wel begrijpelijk, maar niet goed te praten is.”

Felicitaties

Tot nog toe heeft hij geen antwoord op zijn brief gehad. “Mijn wagen heb ik ook nog altijd niet terug”, zegt Oli. “Ik heb die nochtans nodig om mijn werk behoorlijk te kunnen uitvoeren. Ondertussen kan ik alleen maar afwachten. Ik krijg wel van iedereen felicitaties. Van buren, van vrienden, van andere ondernemers. De dief heb ik niet meer gezien. Zijn goesting om te stelen zal nu wel over zijn.”

Gunther WILLEKENS

Nu in het nieuws