Rossini grijpt zijn kans in de Mechelse spits tegen G. Beerschot

KV Mechelen mist vrijdag zijn aanvallend boegbeeld Bjorn Vleminckx (geschorst) en dus krijgt Giuseppe Rossini een unieke kans om zich te tonen. De 1,93m lange spits kwam deze zomer over van Utrecht, maar zit ondanks een uitstekende voorbereiding veelal op de bank.

jrosquin

“Uiteraard wil ik tegen Beerschot iets laten zien“, aldus de 22-jarige Waal. “Ik lig gebrand op een topprestatie, maar ik hoop dat men mij niet op die ene wedstrijd gaat beoordelen. Ik zit momenteel in een moeilijke situatie."

"Ik was naar Mechelen gekomen om te spelen, maar val bijna altijd naast de ploeg. Zaterdag in Charleroi mocht ik dertig seconden invallen, zoiets is niet prettig. Daarom liep ik na het laatste fluitsignaal meteen naar de kleedkamer. Ik weet wel, ik moest invallen om tijd te rekken, maar mentaal was ik zondag helemaal knock-out. Maar goed, maandag ben ik er weer tegenaan gegaan."

Veel pech

"Ik weet niet of deze ene wedstrijd iets aan mijn situatie kan veranderen. Peter Maes speelt met één diepe spits en één beweeglijke errond en Vleminckx is duidelijk de nummer één. Bjorn en ik kunnen samen in de spits spelen, we zouden fel op een verdediging wegen. Normaal was dat gebeurd tegen Bergen, maar op de laatste training raakte ik geblesseerd. Typisch voor mijn seizoen bij KV: ik heb al veel pech gehad."

"Of het een voordeel is dat ze mij niet kennen bij Germinal Beerschot? Aimé Anthuenis kent mij heel goed, hij wou me vorig jaar naar het Kiel halen, maar KV speelde sneller op de bal.“

Meer voetbalnieuws