Benefietdiner voor Ghana

Sarah, Ellen en Sofie organiseren nu vrijdag een benefietdiner in restaurant De Scheepvaart. De drie studentes trekken in januari naar Ghana om les te geven en zamelen geld in voor 'hun' Afrikaans schooltje.

Sarah De Smedt (23) uit Viersel, Ellen Meeusen (21) uit Sint-Antonius-Zoersel en Sofie Steijnen (22) uit Vorselaar zijn drie vriendinnen die hun laatste jaar kleuteronderwijs aan de Karel de Grote-Hogeschool in Antwerpen volgen. Op 5 januari vertrekken ze voor drie maanden stage naar Kpando in Ghana, waar ze via de vzw Tsatsaboli les zullen geven.

Voor de meisjes wordt de buitenlandse stage een groot avontuur. ”De school begint er al om 6u ’s morgens. We logeren met ons drietjes in een huisje in Kudzo en zullen er ook ons eindwerk maken.” De meisjes zullen tijdens hun verblijf in Afrika bloggen op ghanaherewecome.magix.net/website

Benefiet

Omdat Sarah af en toe weekendwerk doet in taverne-restaurant De Scheepvaart, mag ze van de eigenaars samen met haar vriendinnen de zaak een avond lenen voor een benefiet. Vrijdag 12 december zal al het personeel van De Scheepvaart gratis meehelpen.

”Voor het hoofdgerecht kan je kiezen tussen wildragout of visvidé”, zegt Sarah. ”Het hele diner, exclusief de drank, kost 25 euro, waarvan de helft integraal naar onze school in Ghana gaat. Volgens de Tsatsaboli Foundation is het schoolgebouw niet meer dan vier kale muren met een dak. Tachtig kinderen zitten samen in één lokaal.”

Al 87 sympathisanten schreven zich in voor het goededoeldiner, maar De Scheepvaart kan makkelijk tot 120 fijnproevers aan. Reservatie Ghana benefietdiner op 0498-25.84.70 (je kan ook steunwafels kopen.Meer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

GVA Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio