“Paul, laat me a.u.b. weten waar je bent”

Paul Van Looy (55) is op 28 oktober zonder een spoor na te laten verdwenen uit zijn woning in Nijlen. Zijn vriendin Lizette Geys (51) is ten einde raad. De vrouw verzet hemel en aarde om te weten te komen wat er aan de hand is. “Relationele problemen waren er absoluut niet. De reden voor zijn vertrek is een raadsel voor mij.”

De verdwijning van Paul gebeurde geruisloos. “Zonder aanleiding verdween hij toen ik een dag het huis uit was. Hij heeft zijn auto, kleren en al het geld van de spaarrekening meegenomen. Je zou denken dat hij gewoon een ander leven is begonnen, maar er is volgens mij meer aan de hand. Relationele problemen waren er absoluut niet. We hadden al acht jaar een goede relatie en net voor zijn vertrek heeft hij mij nog uitgebreid bewierookt op een feest”, vertelt Lizette.

Schuldeisers

Mogelijk is hij volgens zijn vriendin op de vlucht voor schuldeisers. “Al heb ik daar geen concrete aanwijzingen voor. Mogelijk wilde hij mij er niet bij betrekken en is hij gevlucht”, gist Lizette.

De vrouw wil nu absoluut weten wat er aan de hand is en roept de hulp in van de lezers. “We hangen deze week opsporingsberichten uit in Nijlen. Ik heb ook al ontelbare mails gestuurd naar ambassades en andere instanties. Ik ben ook van plan om naar Kochem te reizen, want daar is hij begin november nog gezien door een kennis. Via een speciaal mailadres kunnen alle tips binnenkomen. En als Paul dit zou lezen, dat hij me dan alsjeblief laat weten waar hij is. Ik ben doodongerust”, klinkt het.

Zware gevolgen

De gevolgen zijn niet min voor de vrouw. “Hij heeft een adviesbureau in sociale wetgeving en loonadministratie. De zaak stond ook op mijn naam, hoewel ik er niets mee te maken had. De rekeningen van belastingen en btw beginnen nu binnen te lopen, maar met een lege bankrekening kan ik die onmogelijk betalen. Ik kan de huur van ons huis zelfs niet meer betalen en zal moeten verhuizen.”

De politie van de zone Berlaar-Nijlen weet van de zaak. “Het parket en de cel Verdwijningen volgen de zaak op. Als concrete aanwijzingen uitblijven, bestaat de kans dat er door de cel Verdwijningen een opsporingsbericht wordt verspreid”, zegt korpschef Jan Van Asch.

Contacteer Lizette viaMeer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio