Deurne wintert met warme momenten

Onder de noemer Deurne Wintert organiseert het district op zaterdag 13 en zondag 14 december een eindejaarsfestival dat op en rond het Rodekruisplein een waaier aan activiteiten presenteert.

Warmte en gezelligheid, daar draait het om tijdens Deurne Wintert. Dat komt het meest nadrukkelijk tot uiting in de actie Deurne Breit. Iedereen kan meebreien aan 300 sjaals en één gigantische buurtsjaal. Die kunnen van pas komen als je de schaatsbaan op het Rodekruisplein bezoekt. En met de Circusfactorij keer je terug in de tijd. Met oude kermisattracties in een circusdorp herontdek je de geschiedenis van de foor.

Programma

Verenigingen, reuzen en dansers trekken de festiviteiten zaterdag op gang met niet één, maar twéé grote stoeten. De stoet van Deurne-Noord vertrekt om 16.30u aan de jeugddienst. Wie in Deurne-Zuid wil aansluiten, komt op hetzelfde uur naar ontmoetingscentrum Den Tip. De twee stoeten komen ongeveer een uurtje later aan op het Rodekruisplein.

Ook op zondag zijn er allerlei voorstellingen en activiteiten. Fans van comedy kunnen gratis terecht in de cafés New Partners, De Ster en The Grey Corner voor een show van onder meer Philippe Geubels. Om 13u en 19.30u brengt De Poesje komisch marionettentheater voor volwassenen in het volksmuseum Turninum aan de Koraalplaats.

Guido Belcanto zou zijn hart willen weggeven, althans volgens zijn nieuwe plaat. Je kan hem aan het werk zien in Meubelzaak Pluym aan de Turnhoutsebaan 1-3 om 15u voor een luttele 2 euro. En Vitalski en Ludo Peeters vergezellen je op een humoristische en historische wandeling op het Sint-Fredegandusbegraafpark.

Praktisch

Wees er snel bij, want voor 2 euro zijn de plaatsen beperkt. Met 15de-eeuwse instrumenten, tenslotte, brengt Zefiro Torna Finse liederen. Wie het knapenkoor aan het werk wil zien, schrijft voor 2 euro vooraf in.

Deurne Wintert, 13 en 14 december, meer info: www.deurne.be of 03-360.85.50

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio