Lier wil minder streekbussen

De stad Lier onderhandelt met De Lijn over het verminderen van het aantal streekbussen op de Grote Markt. De Lijn lijkt eindelijk bereid hierin mee te gaan.

cvanrompaey_fr

Lier actualiseert momenteel zijn mobiliteitsplan. "We willen dat vooral werk wordt gemaakt van het verder autoluw maken van het centrum. Vooral het busvervoer in het stadscentrum moeten we daarbij onder de loep nemen", zegt burgemeester Marleen Vanderpoorten (Open Vld).

Vanderpoorten en schepen van Mobiliteit Jan Hermans (Lier&Ko) voerden hierover al verscheidene gesprekken met De Lijn. "Daarbij bereikten we met de vervoersmaatschappij een principeakkoord om de herschikking van tracés van een aantal streekbussen te onderzoeken. Zo willen we de leefbaarheid, verkeersveiligheid en doorstroming van het stadscentrum verbeteren. Voor De Lijn past dit in de globale herziening van haar netwerk. Het uitgangspunt van De Lijn is wel dat steeds meer reizigers gebruik maken van het openbaar vervoer en de auto aan de kant laten", vertelt burgemeester Vanderpoorten.

"Een streekbus zou dan vlak bij het centrum keren, bijvoorbeeld aan het station eens de nieuwe toegangsweg er is en aan de Molbrug. Reizigers die naar het stadscentrum willen, nemen daar de stadsbus of gaan te voet verder", verduidelijkt Jan Hermans.

CVRMeer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio