Zieke Sint komt naar grappig kinderfeest

Voor de zevende keer op rij organiseerde VZW 't Forum een Sinterklaasfeestje op zes december 2008 in 't forum Buizegem. "Een tof initiatief" klonk het bij ouders en grootouders, die Sinterklaas ook nog steeds een leuke periode vinden. Maar de nadruk werd toch gelegd op een kinderfeest. En dat werd het ook.

ecoolen

Opwarmer van dienst was de grappige meneer Huppels. Hij zou samen met de kinderen wachten op de komst van Sinterklaas en zwarte piet. Om de wachttijd wat leuker te maken, kregen meneer Huppels en de kinderen zeven opdrachten van ketel Pruttelpot. Resultaat was een toffe show met liedjes, spelletjes en dans. Kinderen werden uitgenodigd op het podium en de grote mensen keken geamuseerd toe.

Nadat de opdrachten succesvol waren vervuld en voor ketel Pruttelpot alles 'okidoki' was, brak het grote moment aan: de komst van Sinterklaas met zijn knecht zwarte Piet! Onmiddellijk werden ze hartelijk begroet door de kinderen die zo graag een handje wilden geven aan de Heilige man. Sommige kinderen hadden zelfs mooie tekeningen bij voor de Sint. Helaas was Sinterklaas een beetje verkouden, maar dat belette niemand om uit volle borst 'zie ginds komt de stoomboot' mee te zingen.

Na de warme ontvangst, was het de beurt aan Sinterklaas en zwarte piet om één voor één de kinderen bij hen te roepen. Hoewel sommige kindjes wat bang of te klein waren, toch kreeg iedereen een lekkere snoepzak mee naar huis. Een bewijs dat elk kind uit Edegem braaf geweest is dit jaar!

Auteur: Ellis Van Brussel

Dit artikel werd geschreven door een burger en kadert in het project 'Burgerjournalistiek'. Wil je ook graag artikeltjes schrijven? Lees dan het artikel over dit project.

Meer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

GVA Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio