Speerwerper Tom Goyvaerts op trainingsstage

Dankzij het Antwerpse Topsportfonds vertrokken op 2 december onze Belgisch kampioen speerwerpen, Tom Goyvaerts en zijn trainer Patrick Bosschaert voor een veertiendaagse trainingsstage naar Portugal.

ecoolen

Het trainingscentrum IAAF Centrum, dat mede gesponsord wordt door de Europese Unie, bevindt zich in het kleine plaatsje Villa Real de St-Antonio in de Algarve. De accommodatie ter plaatse is uitstekend om op een professionele en betaalbare manier aan topsport te doen. Het is ook het trainingscentrum waar ook het Olympisch team van Portugal zich voorbereid, internationaal aanbevolen door de topsporters.

Alle mogelijke Olympische Atletiek disciplines komen hier aan bod met indoor en outdoor faciliteiten. Het is dan ook niet verwonderlijk dat men hier de grote Europese topsporters ontmoet, hetgeen bevorderlijk is voor de eigen prestaties daar deze contacten uitstekend werken op de motivatie.

Doelstelling 2009 Tom en Patrick

In de eerste plaats op zoek gaan naar de topprestatie en over de 80 meter werpen! Zodat zij dan naar de Wereldkampioenschappen kunnen gaan, welke dit jaar zullen gehouden worden in Berlijn.

Auteur: Richard Stievenart

Dit artikel werd geschreven door een burger en kadert in het project 'Burgerjournalistiek'. Wil je ook graag artikeltjes schrijven? Lees dan het artikel over dit project.

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio