Linda Vissers (VB) eerste vrouw ooit die lijst trekt in Limburg

Linda Vissers (VB) eerste vrouw ooit die lijst trekt in Limburg

Linda Vissers (VB) eerste vrouw ooit die lijst trekt in Limburg

Linda Vissers trekt volgend jaar de lijst van het Vlaams Belang voor het Vlaams Parlement. Dat staat nu definitief vast. Ze is daarmee de eerste vrouwelijke lijsttrekker ooit in Limburg en de eerste vrouwelijke lijsttrekker ooit van het Vlaams Belang in héél het land. Ook de andere in principe verkiesbare plaatsen zijn ingevuld. Linda Vissers zit nu in de Kamer. Haar opvolgster daar wordt Annick Ponthier uit Bilzen.
N

a Linda Vissers (Overpelt/Noord-Limburg) op één staan Chris Janssens (Genk/Midden-Limburg) op twee, Annick Ponthier (Bilzen/Zuid-Limburg) op drie en Leo Pieters (Maaseik) op vier. Eerste opvolger is Kathleen Martens (Hasselt) en tweede opvolger is Leo Pieters.

Het Vlaams Belang heeft momenteel vier Limburgse verkozenen in het Vlaams Parlement. De partij gaat opnieuw voor vier zetels. Maar de vierde plaats is een strijdplaats geworden nu N-VA opnieuw alleen naar de kiezer trekt en ook LDD naar de gunsten van de kiezer zal dingen.
Linda Vissers zit momenteel in de Kamer.

Wordt ze verkozen (dat is een certitude), dan verhuist ze naar het Vlaams Parlement. Eerste opvolger in de Kamer is Chris Janssens. Maar die staat op twee op de Vlaamse VB-lijst en gaat ook naar het Vlaams Parlement. Daardoor komt de plaats vrij voor tweede opvolger Annick Ponthier. Die staat op drie op de Vlaams VB-lijst maar zal voor de Kamer opteren.

De keuze van Annick Ponthier voor de Kamer moet men zien in het licht van de verkiezingen voor Kamer en Senaat in 2011. Zij zal dan een duo vormen met Bert Schoofs. De keuze van Annick Ponthier voor de Kamer heeft voor gevolg dat Kathleen Martens haar kan opvolgen in het Vlaams Parlement.

Momenteel zitten Kathleen Martens, Leo Pieters en Thieu Boutsen in het Vlaams Parlement. Thieu Boutsen komt niet meer op. De vierde, John Vrancken, stapte recent over naar LDD.

Tegen 9 januari, wanneer VB Limburg nieuwjaar viert, moet de lijst volledig zijn. Ondertussen zal de partij reeds een eerste pré-electorale campagne gevoerd hebben met speciale aandacht voor de koopkracht van de mensen.

Linda Vissers zat eerder al in het Vlaams Parlement en is blij dat ze kan terugkeren. Ze rekent er wel op dat het parlement na de staatshervormg belangrijke nieuwe bevoegdheden zal krijgen.


ED
MEEST RECENT