Beurs verkoopt hedendaagse kunst voor een prikje

Altijd al op zoek geweest naar een leuk kunstwerk tegen een betaalbare prijs? Dan is de Affordable Art Fair in Brussel misschien wel jouw ding. Zoals de naam al doet vermoeden kan je er hedendaagse kunstwerken vinden voor een prikje. Om woekerprijzen te voorkomen liet de organisatie zelfs een maximumprijs van 5.000 euro vastleggen.

mgeysmans

Na Londen, New York, Sydney, Parijs en Amsterdam exposeert de Europese hoofdstad Brussel voor de allereerste keer de Affordable Art Fair in Tour & Taxis. De beurs wordt gekenmerkt door zijn betaalbaarheid, zowel in de inkom als in de prijzen van de kunstwerken.

Jonge, informele sfeer

Yann Bombard georganiseerd, die in 2001 de oprichter was van "Envie d'art", organiseert de Belgische editie, die gekenmerkt zal worden door de jonge, ontspannen en informele sfeer. De Affordable Art Fair garandeert een hoge kwaliteit en grote artistieke veeleisendheid, zo selecteerde een comité van kunstexperts een 60-tal Belgische en buitenlandse galerijen die mogen deelnemen aan de Belgische editie.

De werken die de AAF exposeert, bundelen de grote diversiteit van de hedendaagse creatie: schilderwerk, fotografie, schetsen, beeldhouwwerk, gravures enz. Ze staan er te koop en kunnen ter plekke gratis ingepakt en meteen meegenomen worden.

Maximum 5.000 euro

Het AAF-concept werd in 1999 gelanceerd en is vandaag nog altijd even revolutionair: iedereen in staat stellen een origineel hedendaags kunstwerk aan te kopen voor maximaal € 5.000! De beurs, die al bijna 10 jaar wereldwijd succes oogst, maakt hedendaagse kunst financieel bereikbaar.

Will Ramsay organiseerde de eerste AAF in Londen met als doel een tijdelijk platform te creëren voor ontmoetingen tussen galerijhouders, jonge artiesten en het grote publiek. Vandaag trekken de edities ruim 20.000 bezoekers.

De Affordable Art Fair , 12 tot en met 15 februari 2009, Tour & Taxis Brussel.

NIET TE MISSEN