"Het is wreed wat ik ze heb aangedaan"

Geneviève Lhermitte (42) heeft op de eerste dag van haar assisenproces in Nijvel berouw getoond. “Het is wreed wat ik ze heb aangedaan. Ze moeten veel pijn hebben geleden”, zei ze gisteravond over de moord op haar vijf kinderen. ‘s Middags was al duidelijk dat dit ook het proces wordt van haar ex en van dokter Schaar.

wverhaert

Het werd een echte marathonzitting gisteren in de assisenzaal van Nijvel. Na de samenstelling van de jury - acht vrouwen en vier mannen - las voorzitter Luc Maes de akte van beschuldiging voor.

Monster

Zowel Lhermitte, die een ware gedaanteverwisseling had ondergaan, als haar ex-man Bouchaïb Moqadem (43) kregen het moeilijk toen haarfijn werd beschreven hoe de liefhebbende mama op 28 februari 2007 veranderde in een monster.

Ze riep Mehdi (3), Mina (7), Myriam (9), Nora (13) en Yasmine (14) één na één naar boven om ze met een vlijmscherp vleesmes de keel over te snijden.

Veel geweld

“Ik heb dit gedaan met veel geweld, met veel wreedheid. Ze moeten veel pijn hebben geleden en moeten ongetwijfeld geroepen hebben mama, wat doe je nu. Ik wilde ze geen pijn doen en weet echt niet hoe ik dit geweld moet uitleggen”, zei ze, vechtend tegen de tranen.

De spijtbetuigingen kwamen er nadat ze in details had verteld hoe ze haar kinderen had vermoord. “Het was verschrikkelijk. Overal zat er bloed, zelfs op het plafond”, zei ze met bevende stem.

TG

Nu in het nieuws